Aquacov

A civilizációt tanulni kell!

Image Description

Jelentős momentum Uzon község életében, hogy a szentivánlaborfalvi szennyvízhálózat működtetését az uzoni önkormányzat átadta az Aquacov Egyesületnek.

A hat éve elkészült szennyvízhálózatot egy évig működtette az uzoni önkormányzat. December 18-án Ráduly István polgármester aláírta az átadási szerződést, és a közeljövőben a lisznyói, bikfalvi vezetékrendszerekkel is hasonlóan járnak el a felek.

Az Aquacovnak, illetve a szentgyörgyi közüzemeknek sokáig nem állt érdekében átvenni a szennyvízhálózatot: a szennyvízrendszerben átemelő állomásokat kell működtetni, az emberek felelőtlensége miatt pedig számos probléma (s ezzel együtt költség) adódik, úgyhogy az Aquacovnak vélhetően tudatosító kampányt is kell folytatnia a közeljövőben. És igaz ugyan, hogy költséges a szennyvízrendszer karbantartása, de mivel Uzon községben igen sokan használják a vezetékes ivóvizet, annak fogyasztói árából vélhetően futja a problémák megoldására is.

– Ha minőségi szolgáltatást várunk el, akkor a lakosok hozzáállásán is változtatni kell – mondta Ráduly István polgármester – ezért a helyi rendőrség a falvakon ellenőrizni fogja minden háztartás előtt az ülepítőt, akinél pedig abban nem megfelelő tartalmat találnak, annak a csatlakozását felfüggesztik és megbüntetik. 

Forrás: Székely Hírmondó