Aquacov

Egyszerűbb fizetési és óraolvasási lehetőség

Azok számára, akik magánházban laknak, vagy nem a közköltség részeként fizetik a víz és szennyvízdíjat (pl. kézdivásárhelyi tömbházlakók), azaz egyéni fogyasztók telefonos leolvasás helyett az on-line bejelentést ajánlja a Közüzemek Rt.

A Közüzemek Rt. egyszerűbbé és egyben észszerűbbé szeretné tenni úgy az óraleolvasást, mint a fizetést. Ameddig Sepsiszentgyörgyön lakótársulások foglalkoznak a vízszámla kérdésével, ezek hiányában (bár a törvény kötelezi a tömbházlakókat a társulások létrehozására) a kliensek maguk kell az olvasást megoldják.

Függetelenül a helyszíntől, a Közüzemek Rt. honlapján, a www.apacov.ro oldalon, a jobb oldalon található Online Ügyintézés gombra kattintva létrehozhatja mindenki ingyenesen a saját felhasználói fiókját. A regisztrálást követően érkezik egy email, így aktíválható a fiók – ez a folyamat 24 órát vehet igénybe. Az online fiókban megtalálhatók lesznek a számlák, lehet jelenti az óraállást, illetve online kifizetési lehetőség is létezik.

Mivel a legtöbb fogyasztó ugyanabban az időszakban akarja lejelenteni a fogyasztást, a telefonos ügyintézés lassú. Módosult a telefonos jelentés mikéntje Kézdivásárhelyen, így májustól kezdődően, minden hónap 10-e és 30-a között zajlanak, kizárólagosan hétfőn, szerdán és pénteken, 8.00-12.00 között van lehetőség az óraállás jelentésére.