Aquacov

Indul a munkálat az Eminescu utcában

Image Description

A Közüzemek Rt. folytatja a kézdivásárhelyi vízhálózat konszolidálási munkálatait: a korábban azonosított, az üzemzavarok, zavaros víz és hasonló gondokért felelős vezetékeket lassacskán sikerül lecserélni: az eddigi vezetékcserék sokat javítottak az állapotokon.

„Jogosnak tartjuk, hogy az emberek dühösek azért, mert a szolgáltatással gondok vannak: ennek az oka, nagyon egyértelműen a több mint 50 éves vezetékhálózat, amelyet Kézdivásárhely Polgármesteri hivatalával közösen cserélünk: nekünk kis létszámú csapatunk van, akik sokszor másutt kell sürgősségi beavatkozásokat végezzenek, de igyekszünk a munkálatokat így is a lehető leghamarább elvégezni” – közölte Kozsokár Attila, a Közüzemek Rt. vezetője.

Pap Lajos a vízszolgáltató kézdivásárhelyi megbízottja elmondta: „Kedden, május 10-én kezdjük a munkálatokat a Mihai Eminescu utcában, van egy 500 méteres szakasz, amit teljességében cserélünk, 32 csatlakozással együtt. A régi vezeték olyan, mint a szita, rengeteg fejfájást okozott eddig is, ezt a problémás zónát fel akarjuk javítani”.

Arra a kérdésre, hogy körülbelül mennyi időt ölelnek majd fel a munkálatok, Pap Lajos kifejtette: becslése szerint 3-4 hónap közti idő szükséges a feladat elvégzésére, amennyiben a rendelkezésre álló rajzok pontosak, és nem ütköznek nagy mértékű, előreláthatatlan problémákba.

„A munkálatok egy adott szakaszában, egy 25 méteres szakaszon, a Csernátoni útca és a Mihai Eminescu közötti részen muszáj lesz lezárnunk a forgalmat, ameddig a bekötéseket elvégezzük, illetve nagyon minimális időre majd a vizet is el kell zárjuk, de erről időben értesítünk mindenkit” – szögezte le Pap Lajos.

A Közüzemek Rt. Kézdivásárhelyen még egy különösen problémás zónát tart nyilván, amit a lehető leghamarabb meg szeretnének oldani: ez egy nagyjából 70 méteres szakasz, a volt keményítőgyár parkolójában – ezzel véget érne a „forró pontok” felszámolásának két éve zajló folyamata.