Aquacov

Kovásznán a Felső Páva utcában csatornáznak

Image Description

A Közüzemek Rt. Kovászna városában, a következő hetekben újabb utcában lát munkálatoknak: a Felső Páva utca lakói szennyvízhálózatot kapnak.

Bicskei Lóránd, a Közüzemek Rt. kovásznai megbízott vezetője elmondta, hogy a fürdővárosban ez az 1,3 km hosszúságú szennyvízvezeték olyan adósság, amit nagy örömmel törlesztenek. A legtöbb esetben az ivóvizet és a szennyvizet is pumpák segítségével mozgatják a hálózatban: a Felső Páva utca esetében azonban a magas fekvés lehetővé teszi a gravitacionális működtetést, így egyel kevesebb potenciális meghibásodási lehetőség adódhat – pontosított a szakember.

Bicskei elmondásából az is kiderült, hogy a vezetéket a város kézdivásárhelyi kijáratának környékén kötnék rá a meglévő szennyvízhálózatra. Elmondása szerint a Kovászna város helyi tanácsa által finanszírozott munkálatok összértéke 484 582 lej, a kivitelezésre szánt idő pedig szűk egy év, hiszen az átadásra 2023, októberében kell sor kerüljön.

Bicskei Lórád szerint a sokszor nehézkés anyagbeszerzési folyamat már lezárult, sőt a vezetékeket és egyéb szükséges tárgyakat már le is szállították, így a munkálat november elején el is kezdődhet. Mint minden vezetékekhez köthető munkálat esetében, így itt is akadályt jelenthet a hideg, azonban a Közüzemek nem számít különösebb akadályokra.

A Közüzemek Rt. szerint nem kell különösebb forgalmi akadályokra számítani, útáttörés is kevés lesz, ez is leginkább a házak csatlakozásához lesz szükséges feltétel – az időtartama ezeknek a bekötési munkálatoknak amúgy is rövid, rendszerint egy nap alatt lazán lebonyolítható, az utca azon részén majd értesíteni fogják a lakókat is.