Aquacov

La Sfântu Gheorghe urmează lucrări minore

Image Description

Gospodărie Comunală SA a finalizat înlocuirea conductei pe strada Fabricii din Sfântu Gheorghe conform graficului de lucru, astfel încât compania Geiger, care realizează asfaltarea, să poată continua lucrările fără probleme.

„Finalizarea lucrărilor de pe strada Fabricii a fost în mod clar în fruntea listei de priorități, fiind o porțiune de drum extrem de aglomerată. Aici, scopul a fost să nu ne împiedicăm unii pe alții, cu ceilalți antreprenori, și am reușit acest lucru. Deși s-a vorbit și despre alte lucrări majore, acestea nu au fost trecute încă pe ordinea de zi, ceea ce este de înțeles, întrucât toată lumea dorește să finalizeze mai întâi lucrările începute. Din punctul nostru de vedere, nu este o problemă, pentru că sunt câteva lucrări care necesită un timp mai scurt, care sunt importante, chiar dacă afectează mai puțini locuitori ai orașului, scopul este întotdeauna întreținerea și modernizarea sistemului”, a spus directorul Gospodărie Comunală SA, Kozsokár Attila.

Potrivit directorului de operațiuni al societății, Butyka Elemér, s-a acumulat o cantitate semnificativă de lucrări minore, o parte fiind deja finalizate: pe Bd. Gen. Grigore Bălan și pe strada Stadionului a trebuit să fie înlocuită o așa-numită „traversare”, respectiv conducta de legătură, înainte ca firma Geiger să înceapă asfaltarea – terenul este întotdeauna deteriorat în urma săpăturilor, deci este important ca înlocuirea să fie finalizată cu suficient timp înainte de asfaltare, pentru ca nimic să nu poată fi detectat pe suprafața carosabilă finalizată.

În timpul lucrărilor de construcție a drumului de pe strada Ciucului au existat două avarii la o țeavă și un hidrant de incendiu – unul dintre aceste cazuri a fost intens mediatizat pe rețelele de socializare și, desigur, Gospodărie Comunală a reparat defecțiunea.

Construcția și repararea trotuarului de pe străzile Păiuș David și Lunca Oltului înseamnă și că hidranții de incendiu trebuie ridicați la un nivel mai sus, lucru la care se lucrează permanent.

Problema canalizării și a apelor pluviale va fi, de asemenea, abordată în perioada următoare: două persoane au fost angajate de Gospodărie Comunală pentru a curăța grătarele care protejează canalele de scurgere a apelor pluviale. Sunt și locuri în care se poate concluziona că anterior rețelele de canalizare și de apă pluvială au fost amestecate, acestea urmând a fi separate pe viitor în mai multe părți ale orașului.

Primul hidrant inteligent din oraș a fost instalat la intersecția străzilor Domokos Géza și Țigaretei. Butyka Elemér a explicat că această rețea face parte din procesul de digitalizare, hidrantul fiind capabil să monitorizeze în permanență presiunea din rețea, de câte ori este deschis și ce volum de apă trece prin el, putând fi controlat de la distanță. Anul acesta, încă 4 hidranți similari vor fi instalați în diferite părți ale orașului. Potrivit directorului de operațiuni al companiei, utilajele care curăță blocajele folosesc apă, astfel că este important ca acestea să nu fie nevoite să se deplaseze dintr-un colț în altul al orașului pentru a umple rezervoarele, lucru pe care îl pot face cu ușurință de la hidranții.

Și calitatea apei este o preocupare majoră pentru Gospodărie Comunală, astfel încât curățarea și întreținerea rezervoarelor de apă de pe Păiuș David, dealul Pacé și Panorama Lumii este un proces important, iar multe alte lucrări vor fi efectuate în perioada următoare.