Aquacov

Terv szerint haladnak a Gyár utcai munkálatok

Image Description

A Közüzemek Rt. tavaly késő ősszel látott neki a sepsiszentgyörgyi Gyár utcában a szennyvízvezeték cseréjének: a munkálat azért is fontos, mert a városon áthaladó teherforgalom jelentős része ezen az utcán halad át.

Kozsokár Attila, a szolgáltató vezérigazgatója elmondta: „A rendőrséggel egyeztetve arra kértek bennünket, hogy ne zárjuk le teljesen a forgalom elöl az utcát, hiszen nehezen lehetne más irányba elvezetni az ott közlekedő járműveket. Mindeddig sikerült is ezt a kérést tiszteletben tartanunk, bár valamelyest lassítja a munkatempót. Azt sem zárjuk ki, hogy egy rövid időre mégis bekövetkezhet egy ilyen helyzet, de ez nagyban függ attól, hogy valami kellemetlen meglepetésben lesz-e része a helyszínen dolgozó kollégáknak. Egyelőre nem ütköztünk problémákba, és azt kell mondanom, hogy a kollégák tartják az előre irányozott ütemtervet.”

A Közüzemek Rt. munkatársai eddig 423 méteren cseréltek vezetéket, 8 darab aknát alakítottak ki, illetve 8 darab csatlakozót cseréltek – pillanatnyilag a vezetékek és a bekötések cseréje is zajlik.

A tervek szerint május végéig kell a szennyvízhálózat cseréjével végeznie a szolgáltatónak, Kozsokár Attila elmondása szerint ennek az időpontnak tarthatónak kell lennie. Az igazgató rámutatott, hogy az eddigi munkafázisokban voltak nehezebb pillanatok is, amikor a csapat mindössze 1 métert haladt egy nap alatt, ám ez nem meglepő, hiszen vannak nehezen megközelíthető, nagy odafigyelést igénylő részek.

„Mindenképpen azt szeretnénk, hogy határidőre készen legyünk, bízom a kollégákban, mert tisztességesen dolgoznak, ami nem mindig egyszerű” – összegzett Kozsokár. A vezetékcsere csak az egyik munkafázis a Gyár utca felújításában, az aszfaltozási munkálat természetesen csak ezek elvégzést követően kezdődhet meg.