Aquacov

Több lesz az idén a beruházás

Image Description

A 2022-es évben 9,8 millió lejes beruházási tervvel indult a Közüzemek Rt: ez idén, Kozsokár Attila megfogalmazásában, „igen ambiciózus” 54 millió lejre nőtt. Az igazgató elmondta: ennek az összegnek a java főként Európai Uniós pályázatokból kell megérkezzen.

„A költségvetést három pillérre helyeztük: saját beruházási alapunkból, illetve különböző önkormányzatokkal kötött szerződésekből 9,1 millió lejt irányoztunk elő munkálatokra, minden hozzánk tartozó városban. Ahhoz, hogy a mindennapi gondokat, csőtöréseket, kisebb cseréket tudjuk orvosolni, további felszereléseket kell vásárolnunk, ezek első sorban munkagépek, illetve pár generátor, amelyeknek a terveink szerint 4,3 millió lej az értéke. A legnagyobb tétel az előrevetítéseink szerint az 5 pályázat, amelyről korábban is beszéltünk: ezek összetett értéke 40,9 millió lej” – vázolta fel a célkitűzéseket Kozsokár Attila. A Közüzemek Rt. vezetője elmondta: ezek az összegek akkor lesznek biztosak, amikor a pályázatok eredményeit is kihirdetik, viszont a vízszolgáltató úgy gondolja, hogy a pályázataik zöme, jó eséllyel lehet sikeres. „Úgy érzékeljük, hogy most a pályázatok elbírálása is akadozik, pl. a digitalizálást, azaz távvezérlést, távolvasást célzó pályázatunk két hónapja van leadva, de semmilyen válasz nem érkezett a kiíró részéről. Ez természetesen nem egészen korrekt, hiszen megfelelünk a kiírási feltételeknek, és szükség van a beruházásokra. Reméljük nemsokára kapunk választ” – szögezte le az igazgató.

Mint ismeretes a Közüzemek Rt. sepsiszentgyörgyi, központi székházából a Szépmezői Ipari Parkba költözött pár éve, ekkor indult el az új, irodáknak és gépeknek egyaránt otthont adó ingatlan építésének gondolata. Az új épületegyüttes jól halad, az átadásra valószínűsíthetően júliusban kerül sor. Az ingatlan kivitelezési költségei a folyamatos válsághelyzet miatt nőttek, a kezdeti 6,7 millió lejes összértékhez képest a árak kiigazítása után akár plusz 1 millió lejjel is nőhet a munkálat értéke.