Aquacov

Vízminőség elemzés

Image Description

Az ivóvíz az első számú élelmiszerünk, ezért termelése, kezelése, szállítása csak szigorú minőségellenőrzés mellett történhet. A Közüzemek Rt saját laboratóriumaiban az év minden napján folyamatosan vizsgáljuk az ivóvizet -bizonyos mutatókat óránként elemzünk- mielőtt a felhasználási helyekre ér. Szakembereink évente többezer vizsgálatot végeznek, melyek összérteke több százezer lej. A mintákat a kutaknál, a tisztítási technológia során, a víztárolóknál, egyes ellenőrző pontokon, valamint a felhasználói csapoknál veszik munkatársaink. Saját belső ellenőrzéseinktől függetlenül a megyei Közegészségügyi Igazgatóság (DSP) is rendszeresen vizsgálja az ivóvíz minőségét.

A Közüzemek Rt. által szolgáltatott ivóvíz egészséges, fogyasztása biztonságos.

A szolgáltató fogyasztóktól kérésre is szokott vízmintákat elemezni, illetve a közegészségügy által jóváhagyott program szerint is, kiemelt figyelmet fordítva az óvodákra, iskolákra, kórházakra illetve közintézményekre. Azok, akik elemzést igényelnek, egy írott kérést kell leadniuk, kifizetni az illetéket, majd következik a vízminta vétele, egy steril üvegbe, amelyet a Közüzemek Rt. végez el.

A szolgáltató nem végez mikrobiológiai elemzéseket, ezt a Közegészségügyi Igazgatóság (DSP) végzi.

Az ivóvízmintákból a következő paramétereket határozzuk meg: szervesanyag tartalom, ammónia, nitritek, vas, szabad és kötött klórtartalom, keménység, pH, kloridok, zavarosság és fajlagos elektromos vezetőképesség.

Kérésre szennyvíz elemzését is vállalja a Közüzemek Rt, ezt jellegzetesen azok a fogyasztók igénylik, akiknek saját szennyvíztisztítójuk van, illetve ipari felhasználók.

Kozsokár Attila, a Közüzemek Rt. vezetője elmondta: „Jól felszerelt laboratóriumainkban , képzett kollégáink nap mint nap azon fáradoznak, hogy  a lehető legjobb ivóvíz minőséget biztosítsanak fogyasztóinknak. Az általunk szolgáltatott ivóvíz kiváló minőségű. Külső megrendelésre is vállalunk elemzéseket, arra buzdítok mindenkit, hogy éljen ezzel a lehetőséggel, fontos tudni, hogy milyen minőségű a víz, amit nap mint nap fogyasztunk.”